top of page

Contic 2017

      INFORMAŢII DESPRE PROIECT

  • Titlul proiectului : CON-TIC concurs internaţional

  • Activitatea principală din cadrul proiectului: concurs pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale  şi informatice a tinerilor, pe care le vor aplica la viitorul loc de muncă.

  • Domeniul în care se încadrează proiectul: domeniul tehnic

  • Ediţia nr.: V

  • Număr participanţi la proiect: 1280  participanţi din care 1.200 elevi și  80 profesor

  • Proiectul este cu participare:    directă,     indirectă,        online.

​REZUMATUL PROIECTULUI

            Concursul se adresează elevilor dornici de performanță  în domeniul antreprenorial, al contabilității și al informaticii, fiind un prilej de exersare a deprinderilor de utilizare eficientă a  calculatorului, a soft-urilor  educaţionale şi  a soft-urilor utilitare.

            Noutatea pe care o aduce acest concurs, în peisajul concursurilor tehnice, este modul de desfăşurare online, ceea ce permite înscrierea şi participarea la concurs a mai multor elevi, în vederea evaluării cunoştinţelor antrepenoriale, de contabilitate, dar şi a exersării deprinderilor de utilizare eficientă a  calculatorului într-o competiţie la care participă licee de profil.

            Desfăşurarea concursului se realizează în colaborare cu ASOCIAŢIA ,,PRO ARTA, DEZVOLTARE ŞI CUNOAŞTERE din Arad, susţinător al Rețelei EDU Moodle România (REMR), care pune la dispoziţie platforma de desfăşurare a concursului.

Moodle este o platformă de e-learning, un sistem de management al învăţării, un produs complex care oferă servicii și module de dezvoltare a unui mediu de învățare și evaluare de tip e-learning. Sistemul permite administrarea de teste cu întrebări de diferite tipuri, construite aleator din seturi de întrebări, corectarea lor automată şi generarea de rapoarte.

            La ediţia concursului CON-TIC, înscris în  Calendarul Activităților Educative Naţionale - 2016, poziţia A 12-20, din anul  şcolar 2015 – 2016, au participat elevi din Bulgaria, Moldova, Macedonia, Rusia  precum şi din 30 instituţii şcolare din 20 de judeţe din ţară.

  • Număr de elevi şi număr de cadre didactice implicate: 1280   participanţi din care 1.200 elevi si  80 profesori

  • Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:

  1. Promovarea concursului şi semnarea acordurilor de parteneriat/1 octombrie-30 noiembrie 2016;

  2. Sesiune de formare a cadrelor didactice pentru dobândirea cunostintelor necesare utilizării platformei Moodle/1-18 decembrie 2016;

  3. Sesiune formare a elevilor pentru dobândirea cunostintelor necesare utilizării platformei Moodle/4-15 ianuarie 2017;

  4. Sesiune de simulare a elevilor pentru exersarea cunostintelor necesare utilizării platformei Moodle

  5. Concurs CON-TIC faza locală/ 15  februarie – 19 februarie 2017;

  6. Concurs CON-TIC faza regională / 14 martie – 19  martie  2017;

  7. Concurs CON-TIC TIC’’ faza internaţională-/ Secţiunea “Firma de exerciţiu-şansa ta” , faza naţională Secţiunea “Contabilitate’’, Secţiunea “TIC”/11 aprilie 2017;

  8. Seminar online de diseminare /30 mai 2017.

bottom of page